Certifierad SEM byrå

Vi hjälper ditt företag att lyckas på Google

Adster är en certifierad SEM-byrå som hjälper dig att synas för potentiella kunder som söker efter dina produkter eller tjänster på Google.

Uppdaterad: juli 19, 2024

Kära företagare...

Vill du få fler kunder genom sökmotormarknadsföring? Då har du kommit rätt!

Vi hjälper dig att annonsera för potentiella kunder som aktivt söker efter dina produkter eller tjänster, och du betalar endast när någon klickar på din annons.

Låt oss hjälpa dig att…

– Öka din försäljning och hitta nya kunder.
– Marknadsföra och bygga upp ditt varumärke.
– Förbättra dina resultat och öka din avkastning

Du behöver inte längre oroa dig för att dina konkurrenter har bättre synlighet på marknaden.

Vad är SEM och varför är det viktigt?

SEM, förkortning av Search Engine Marketing, eller på svenska sökmotormarknadsföring, är ett sätt att öka antalet kunder från sökmotorer genom betald annonsering.

SEM innebär att man effektivt kan driva trafik till en webbplats direkt från sökresultatsidan, utan att vara beroende av organisk ranking genom SEO.

Varje dag genomförs cirka 50 miljoner sökningar på Google bara i Sverige. Detta gör Google till den största marknadsplatsen i Sverige och det visar på hur värdefullt Google Ads är för ditt företag.

3 steg för att lyckas med SEM

1. Få ett prisförslag

Om du är intresserad av att öka din synlighet och nå ut till fler kunder genom lönsam SEM-annonsering på Google, är det dags att få ett prisförslag.

2. Skräddarsydd SEM-strategi

Vi identifierar vilka sökord som era kunder använder baserat på er webbplats, produkt eller tjänst för att sedan skapa en strategi för att nå bästa möjliga ROAS.

3. Öka antalet kunder

Börja generera mer trafik till din webbplats och öka er försäljning och antalet leads för ditt företag. Nu kan du dra nytta av alla fördelar som SEM har att erbjuda.

Hur fungerar SEM?

Målgruppsinriktning

Nå ut till rätt personer med Google Ads genom att rikta dina annonser för målgrupper baserat på geografisk plats, intressen och beteenden.

Träffsäkra annonser

Med Google Ads kan ni annonsera för potentiella kunder som aktivt söker efter de produkter eller tjänster som ni erbjuder.

Sökord

Identifiera vilka sökord du vill att din verksamhet ska synas på. För de flesta företag är Google Ads en lönsam marknadsföringskanal.

Betala per klick

Du betalar endast för de personer som faktiskt klickar på dina annonser. Det innebär att du slipper lägga pengar på annonser som inte genererar någon trafik.

Sätt valfri budget

Med Google Ads bestämmer du själv hur mycket du vill lägga på din annonsering. Ju högre budget, desto fler klick kan du få på dina annonser.

Få resultat direkt

Med Google Ads kan du få resultat direkt, till skillnad från SEO som är en mer långsam process. Du kan synas högst upp på Google direkt efter att dina annonser har godkänts.

Upptäck våra kunders resultat med SEM

Många byråer och så kallade ”experter” lovar guld och gröna skogar, men hos oss är det faktiska resultat som räknas.

Och här är beviset!

Varför behöver jag en SEM-byrå?

Dåligt optimerad annonsering leder det till dyra klick, låg synlighet och dålig försäljning. Därför behöver du en SEM-byrå som hanterar dina SEM-annonser på rätt sätt så att din försäljning ökar och ditt företag växer.

Linus Eriksson på Adster Google Ads byrå
Linus Eriksson, SEM-specialist

Möt din personliga SEM-expert

Genom att samarbeta med Adster, kommer du att få jobba tillsammans med en certifierad Google Partner och SEM-expert från Norrland, som kommer att vara din personliga kontaktperson under hela samarbetet.

Vanliga frågor och svar (FAQ)

SEM (Sökmotormarknadsföring), är en strategi för företag att driva besökare till sin hemsida genom betald annonsering på sökmotorer.

Genom SEM kan ditt företag synas högt upp på Google utan att behöva ranka organiskt genom sökmotoroptimering (SEO).

Tidigare inkluderade termen ”SEM” både sökmotormarknadsföring och sökmotoroptimering, men nuförtiden hänvisar de flesta till betald annonsering när de pratar om SEM.

En annan term för SEM är SEA (Sökmotorannonsering), vilket betyder samma sak: betald annonsering på sökmotorer som Google och Bing.

Fördelen med SEM är att du kan snabbt synas i sökresultaten. Men varje besökare från en annons kostar pengar, eftersom du betalar per klick. Priset varierar och beror på olika faktorer. Ett klick på Google Ads kan kosta allt från några ören till hundratals kronor. Det viktigaste är att se till att du får tillbaka mer än du investerar.

När det kommer till SEO så slipper du betala per klick, men det kan ta flera månader innan man börjar se resultat.

För företag som vill uppnå bästa möjliga resultat rekommenderar vi att jobba med både SEO och SEM.

Adster, en SEM-byrå, har hjälpt hundratals företag att driva fler kunder genom SEM-marknadsföring och SEO. Kontakta oss för en gratis offert, eller prata med någon av våra SEM-experter.

Kostnaden för vår SEM-tjänst varierar beroende på omfattningen av strategiskt arbete och ditt företags mål. För att få en exakt prisuppskattning, vänligen skicka in en förfrågan om prisförslag.

Det är upp till dig att bestämma hur mycket du vill spendera på SEM-annonsering. Vi har kunder som spenderar så lite som 100 kr per dag till tusentals kronor. Men det är också viktigt att notera att ju mer du spenderar, desto större är chansen att du når ut till en större publik och därmed ökar dina chanser att få fler kunder.

Nej, som kund hos oss behöver du inte oroa dig för bindningstider eller dyra uppstartskostnader.

Med rätt hantering och löpande optimering av ert Google Ads-konto kan du se resultat inom en vecka. Vi har hjälpt flera företag med öka sin försäljning och genererat fler leads till sin verksamhet.

Vi har utvecklat en personlig rapporteringspanel där varje kund har tillgång till sina viktigaste nyckeltal (KPIs) kopplade till Google Ads. Denna panel uppdateras dagligen och ger en tydlig och lättförståelig översikt över dina kampanjresultat.

Du kan själv justera datumintervall i panelen för att se specifika perioders resultat och jämföra dessa med tidigare prestationer. Detta innebär att du i realtid kan följa dina kampanjers effektivitet och framgång.

Med SEM, betald annonsering kan du snabbt synas på Google och börja generera trafik till din webbplats. Du har fullständig kontroll över dina annonser, inklusive hur mycket du vill spendera, vilken målgrupp du vill rikta annonserna mot och var de ska visas.

För de flesta företag är sökmotormarknadsföring en av de mest lönsamma och effektiva marknadsföringskanalerna när det gäller att konvertera nya besökare till betalande kunder.

Vi skiljer oss från andra SEM-byråer genom att enbart fokusera på SEO och Google Ads, med målet att vara experter inom dessa områden. Vi använder inga standardiserade lösningar, utan skapar alla annonser manuellt och bygger hemsidor för dina tjänster för att du ska få den bästa möjliga avkastningen.

Kostnaden för att anlita en SEM-byrå varierar beroende på flera olika faktorer, som till exempel storleken på ditt Google Ads-konto, byråns erfarenhet och vilka tjänster du behöver.

Vissa byråer tar en fast avgift för sina tjänster, medan andra tar en procentandel av den totala summan du spenderar på annonsering.

Om du är intresserad av att anlita oss kan du kontakta oss för att få ett prisförslag. Vi går igenom ert Google Ads-konto tillsammans och ger er en offert.

SEM är ett bredare begrepp som också innefattar betald marknadsföring, som exempelvis genom Google Ads. SEM är allt som rör marknadsföring av en hemsida genom sökmotorer. Skillnaden mellan SEO och SEM är att SEM också innefattar betald marknadsföring i form av annonser i sökmotorn.

SEO (Sökmotoroptimering) handlar om att förbättra webbplatsens innehåll och tekniska prestanda för att öka dess rankning i sökmotorernas organiska resultat. Detta kan innefatta saker som att skapa unikt och relevant innehåll, använda lämpliga sökord och optimera bilder och videor.

PPC (Pay-Per-Click), eller betald annonsering som det heter på svenska, är en annan metod för att öka synligheten i sökmotorerna. Med PPC betalar man för att visa annonser i sökmotorernas betalda resultatlistor. Annonserna visas vanligtvis överst eller längst ner på sökmotorernas resultatlistor.

För att synas på nätet är det viktigt att ha relevant och unikt innehåll inom din bransch. SEO är ett måste för alla företag, varumärken eller personer som vill nå ut på internet.

Genom att använda SEO får du en förbättrad digital närvaro på nätet, med möjlighet att bli hittad dygnet runt, året runt. Betald marknadsföring ger bara tillfällig trafik till din sajt under den tid annonserna körs.

SEO kräver dock långsiktigt arbete och resultaten kan ta tid att visa sig. Det kan ta flera månader innan en hemsida börjar rankas högt på Google. Därför bör SEO fokusera på de delar av din verksamhet som är bestående och som du vill ska synas på internet under en lång tid.

En av de största fördelarna med SEM är att det ger snabba resultat jämfört med SEO. Med rätt struktur och budget kan man få en hög placering i Googles sökresultat omedelbart. Detta kan vara särskilt användbart för företag som har en tillfällig kampanj eller är nystartade och snabbt vill nå ut till potentiella kunder.

Det är viktigt att notera att SEM och SEO inte är motsatser till varandra. Oftast är det optimalt att både bygga upp ett långsiktigt förtroende med sökmotorerna genom SEO-arbete, och använda SEM för att rikta trafik i rätt riktning.

Det finns många skäl till varför företag väljer att anlita en SEM-byrå för sin annonsering.

För det första kan en erfaren SEM-byrå hjälpa dig att skapa en strategi som är anpassad för just ditt företag och dina mål. De har kompetensen och erfarenheten att välja rätt sökord, skapa konverterande annonser och optimera dina kampanjer för att ge dig bästa möjliga resultat.

En annan fördel med att använda en SEM-byrå är att det kan spara dig tid och kraft. Du får möjligheten att fokusera på det du är bra på, det vill säga att driva ditt företag, medan byrån tar hand om annonseringen.

Vanligtvis kan vi komma igång inom en vecka. När vi har samlat in information om din verksamhet och dina målsättningar, kan vi starta uppstartprocessen som brukar ta mellan 1-2 veckor.

Få ett prisförslag

Vi gör en individuell bedömning utifrån dina behov. Fyll i dina uppgifter eller ring 010-4912909 för ett prisförslag.

Call Now Button