SEM-byrå: Vi hjälper ditt företag att lyckas på Google

Adster är en certifierad SEM-byrå som hjälper företag i hela Sverige med sökmotormarknadsföring på Google.

sem marknadsföring med sem byrå Adster i Google Ads
sem marknadsföring på Google (SERP)

Få hjälp med din SEM-marknadsföring

För att maximera dina affärsmöjligheter och förbättra din avkastning, fokuserar vi på en strategisk och välstrukturerad sökmotormarknadsföring genom SEO och annonsering via Google Ads.

Oavsett om du är nybörjare eller redan annonserar på sökmotorer, så hjälper våra sökmotorkonsulter dig med din SEM-marknadsföring, för att öka dina intäkter och säkerställa att så många klick leder till köp.

Vi hjälper dig att:

  • Öka din försäljning och nå nya kunder.
  • Marknadsföra och stärka ditt varumärke.
  • Förbättra dina resultat och öka din vinst.

SEM-byrå som skapar resultat

Så här jobbar vi med SEM

1. Sökordsanalys

Vi gör en analys av er webbplats, produkt eller tjänst för att identifiera de sökord som era besökare använder och sökpotentialen hos dessa ord.

2. Kampanjstruktur

Vi skapar en strategi för att få bästa möjliga ROAS genom att använda sökorden från sökordsanalysen och rikta annonserna mot en specifik målgrupp.

3. Annonser

Vi skapar annonser och landningssidor som matchar kundens språk, för att göra dem så relevanta som möjligt för er målgrupp.

4. Löpande optimering

Vi följer annonsernas prestationer regelbundet för att göra justeringar vid behov. Vi följer upp arbetet månadsvis över telefon eller e-post.

Sökmotorkonsult Linus på SEM byrå Adster
Linus Eriksson, SEM-specialist

Möt din personliga SEM-specialist

Genom att samarbeta med Adster får du jobba med en certifierad SEM-specialist från Norrland som kommer att vara din personliga kontaktperson hela vägen.

Varför välja Adster som SEM-byrå?

Ingen bindningstid

Hos oss slipper du bindningstider för maximal frihet.

Svg Vector Icons : http://www.onlinewebfonts.com/icon

Ingen uppstartskostnad

Du kan börja använda vår tjänst utan några dolda kostnader.

Fast månadskostnad

Vi erbjuder en prisvärd och fast månadskostnad.

Över 10 år i branschen

Mer än 10 års erfarenhet och har byggt upp en stark kunskap inom branschen.

Google Partner

Vi är en certifierad Google Partner, vilket garanterar en hög kvalitet på våra tjänster.

5.0 i omdöme

Våra kunder har gett oss det högsta betyget på Google.

Vill du få fler kunder med sökmotormarknadsföring?

Vanliga frågor kopplat till SEM

Nedan har vi listat vanliga frågor och svar om sökmotormarknadsföring, och att samarbeta med Adster som SEM-byrå. Har du fler frågor? Tveka inte att kontakta oss.

SEM, eller sökmarknadsföring, är en marknadsföringsstrategi som går ut på att öka synligheten i sökmotorer som Google eller Bing. Detta görs genom sökordsannonsering och sökmotoroptimering (SEO), vilket innebär att betala för annonser som visas i sökresultaten eller genom att förbättra webbplatsens innehåll och tekniska prestanda för att göra den mer attraktiv för sökmotorerna.

Så här kan det se ut:

Google SERP - Organiska sökresultat, betald annonsering

SEM står för Search Engine Marketing, som är en form av digital marknadsföring som syftar till att främja en webbplats genom att öka dess synlighet i sökmotorer.

Kostnaden för vår SEM-tjänst varierar beroende på omfattningen av strategiskt arbete och dina företags mål. För att få en exakt prisuppskattning, vänligen skicka in en förfrågan om gratis prisförslag.

Vi skiljer oss från många andra SEM-byråer genom att inte använda oss av standardiserade metoder. Istället skapar vi alla annonser manuellt för att optimera avkastningen för just ditt företag. Vi använder oss även av avancerade metoder som är unika för vår SEM-byrå och ger en konkurrensfördel jämfört med andra byråer i Sverige.

Vår SEM-byrå specialiserar sig på att leverera högkvalitativ marknadsföring genom SEO och Google Ads. Vi hjälper företag att öka sin synlighet online och nå ut till potentiella kunder genom att skapa skräddarsydda strategier baserade på deras unika behov.

Med våra SEO-tjänster optimerar vi ditt företags webbsida för att ranka högre i sökmotorer och öka organisk trafik. Våra Google Ads-tjänster hjälper dig att skapa effektiva annonser som riktar sig till din målgrupp och ökar din ROI.

SEM är ett bredare begrepp som också innefattar betald marknadsföring, som exempelvis genom Google Ads. SEM är allt som rör marknadsföring av en hemsida genom sökmotorer. Skillnaden mellan SEO och SEM är att SEM också innefattar betald marknadsföring i form av annonser i sökmotorn.

  • SEO (Sökmotoroptimering) handlar om att förbättra webbplatsens innehåll och tekniska prestanda för att öka dess rankning i sökmotorernas organiska resultat. Detta kan innefatta saker som att skapa unikt och relevant innehåll, använda lämpliga sökord och optimera bilder och videor.
  • PPC (Pay-Per-Click), eller betald annonsering som det heter på svenska, är en annan metod för att öka synligheten i sökmotorerna. Med PPC betalar man för att visa annonser i sökmotorernas betalda resultatlistor. Annonserna visas vanligtvis överst eller längst ner på sökmotorernas resultatlistor.

SEO och PPC faller under kategorin SEM

För att synas på nätet är det viktigt att ha ett relevant och värdefullt innehåll inom din bransch. SEO är ett måste för alla företag, varumärken eller personer som vill nå ut på internet.

Genom att använda SEO får du en varaktig närvaro på nätet, med möjlighet att bli hittad dygnet runt, året runt. Betald marknadsföring ger bara tillfällig trafik till din sajt under den tid annonserna körs.

SEO kräver dock långsiktigt arbete och resultaten kan ta tid att visa sig. Det kan ta flera månader innan en hemsida börjar rankas högt på Google. Därför bör SEO fokusera på de delar av din verksamhet som är bestående och som du vill ska synas på internet under en lång tid.

En av de största fördelarna med SEM är att det ger snabba resultat jämfört med SEO. Med rätt struktur och budget kan man få en hög placering i Googles sökresultat omedelbart. Detta kan vara särskilt användbart för företag som har en tillfällig kampanj eller är nystartade och snabbt vill nå ut till potentiella kunder.

Det är viktigt att notera att SEM och SEO inte är motsatser till varandra. Oftast är det optimalt att både bygga upp ett långsiktigt förtroende med sökmotorerna genom SEO-arbete, och använda SEM för att rikta trafik i rätt riktning.

Det finns många skäl till varför företag väljer att anlita en SEM-byrå för sin annonsering.

För det första kan en erfaren SEM-byrå hjälpa dig att skapa en strategi som är anpassad för just ditt företag och dina mål. De har kompetensen och erfarenheten att välja rätt sökord, skapa konverterande annonser och optimera dina kampanjer för att ge dig bästa möjliga resultat.

En annan fördel med att använda en SEM-byrå är att det kan spara dig tid och kraft. Du får möjligheten att fokusera på det du är bra på, det vill säga att driva ditt företag, medan byrån tar hand om annonseringen.

Kostnaden för att anlita en SEM-byrå varierar beroende på flera faktorer, såsom företagets storlek, bransch och mål. Byråerna har olika erbjudanden, vissa har en fast månadsavgift, medan andra tar en procent av din annonsbudget. Vissa byråer erbjuder också en fast kostnad för en specifik tjänst, som exempelvis att skapa en annonskampanj eller optimera din webbplats.

Att välja rätt SEM-byrå kan vara en utmaning. Det finns en hel uppsjö av olika byråer att välja mellan, och det kan vara svårt att veta vilken byrå som passar bäst för ditt företag.

För att hjälpa dig att välja rätt byrå, här är några saker att tänka på:

  • Kompetens och erfarenhet: Titta på byråns erfarenhet av att arbeta med företag inom din bransch. Det är viktigt att välja en byrå som har kunskap om din bransch och förstår dina mål och utmaningar.

  • Tidigare resultat: Fråga efter tidigare resultat och referenser från tidigare kunder. Se till att byrån har en bevisad track record av att leverera bra resultat.

  • Google Partner: Välj en SEM-byrå som är certifierad av Google. Det innebär att byrån har visat upp en hög kompetens och erfarenhet inom sökmotormarknadsföring och har tillgång till speciella verktyg och resurser från Google.

Nej, som kund hos oss behöver du inte oroa dig för bindningstider eller dyra uppstartskostnader. Vårt mål är att skapa en trygg och transparent relation där du som kund kan se resultat innan du gör några större investeringar.

Vanligtvis kan vi komma igång snabbt med SEM. När vi har samlat in information om din verksamhet och dina målsättningar, kan vi starta uppstartprocessen som brukar ta mellan 2-4 veckor. Hör av dig till oss för att få ett gratis prisförslag.

Få ett prisförslag

Vi gör en individuell bedömning utifrån dina behov. Fyll i dina uppgifter så återkommer vi med ett skräddarsytt förslag!

small_c_popup.png

Redo för nästa steg?

Kontakta oss om du vill veta mer om oss och våra tjänster.