Så här väljer du rätt marknadsföringsbyrå

markandsföringsbyrå

Att välja rätt marknadsföringsbyrå kan vara avgörande för att få ut det mesta av din annonsering. Se till att välja en nischad byrå med erfarna experter inom den marknadsföringskanalen du vill använda dig av. Kolla upp tidigare referenser, kundresultat, avtal och priser. Men hur vet du vilken byrå som är rätt för din verksamhet?

Här är några tips att tänka på:

Vilka mål har du?

Klargör vilka mål din verksamhet strävar efter att uppnå. Oavsett om det handlar om att generera leads, öka försäljningen eller stärka er varumärkeskännedom, är det viktigt att välja en byrå som kan leverera lösningar som uppfyller era krav.

Kunskap

Att välja någon som har generell kunskap inom alla områden av marknadsföring kan vara lockande, men det är ofta mer effektivt att välja en specialiserad byrå. Genom att välja experter som fokuserar enbart på den marknadsföringskanal du planerar att använda dig av, kan du säkerställa att arbetet utförs med högsta möjliga kompetens och fokus, vilket ökar chanserna för att nå önskade resultat.

Referenser och case studies

Be byrån om referenser och case studies från tidigare klienter. Detta ger dig en chans att se hur de har presterat för andra företag och om de har möjlighet att leverera resultat.

Transparens och kommunikation

Det är viktigt att du känner dig bekväm med den byrå du väljer och att de är öppna och transparenta när det gäller hur de arbetar. Se till att du har regelbunden kommunikation med dem och att de är villiga att besvara alla dina frågor.

Prissättning

Prissättningen varierar bland marknadsföringsbyråer, där vissa erbjuder fasta arvoden medan andra tar en procentandel av er annonskostnad. Vi rekommenderar att undvika byråer som tar en procentandel av den totala annonseringskostnaden.

Anledningen till denna rekommendation är att det ibland kan uppstå ett ”egenintresse” hos byrån att öka er klickbudget, istället för att fokusera på att leverera verkliga resultat. En ökning av klickbudgeten resulterar i högre arvoden för byrån, trots att det inte alltid krävs mer arbete från deras sida för att hantera kontot. Det är därför viktigt att prata om och förstå prissättningsmodellen innan du väljer en marknadsföringsbyrå.

Avtal och bindningstid

Det är viktigt att säkerställa att du har ett skriftligt avtal och att du noggrant förstår dess innehåll. Bindningstider bör undvikas, eftersom de ofta indikerar att byrån inte är övertygad om sin egen expertis. En marknadsföringsbyrå som konsekvent levererar starka resultat och har hög kundnöjdhet behöver inte förlita sig på bindningstider för att behålla sina kunder.

Vad säger marknadsföringsbyrå kunder?

Om det finns många nöjda kunder som har uppnått goda resultat, tyder det oftast på att marknadsföringsbyrån har kompetensen som krävs.

Vi på Adster är en certifierad Google Ads-byrå med fast pris och utan bindningstider. Våra kunder ger oss 9.5/10 i kundbetyg på Google Reviews och Trustpilot.

Relaterade inlägg

Få ett prisförslag

Vi gör en individuell bedömning utifrån dina behov. Fyll i dina uppgifter eller ring 010-4912909 för ett prisförslag.

Call Now Button