Så här skapar du ett Google Ads-konto (steg för steg-guide)

Så här skapar du ett google ads-konto steg för steg guide

Att skapa ett Google Ads-konto är enkelt och tar inte många minuter. Med ett Google Ads-konto kan du börja annonsera på Google och nå ut till en stor mängd potentiella kunder. I det här blogginlägget kommer vi att gå igenom varje steg i processen för att skapa ett konto, så att du kan komma igång med att annonsera på Google så snart som möjligt. Läs vidare för att lära dig hur du skapar ett Google Ads-konto steg för steg.

Boka gratis konsultation

Nyfiken på hur vi kan hjälpa dig och ditt företag med Google Ads? Boka en 30 min digital konsultation med en av våra Google Ads-specialister - helt gratis.

Innehållsförteckning

Vad är ett Google Ads-konto?

Ett Google Ads-konto är ett konto i Google Ads som gör det möjligt att skapa och hantera annonskampanjer på Google och dess webbplatser. Med annonser på Google kan du nå kunder som aktivt söker efter dina produkter eller tjänster.

Varför borde du skapa ett Google Ads-konto?

Google Ads är ett av de mest använda verktygen för att annonsera på nätet och det är därför många företag väljer att skapa ett Ads-konto. Men varför ska man göra det? Här är några av de främsta anledningarna till varför du bör skapa ett Google Ads-konto:

  • Nå din målgrupp: Med Google Ads kan du rikta din annonsering till en specifik målgrupp baserat på sökord, plats, tid på dagen och andra faktorer. Detta gör det enklare att nå rätt personer med rätt annonser.
  • Öka synligheten: Google är världens största sökmotor och genom att annonsera på Google kan du öka chansen att dina annonser visas för användare som söker efter relaterade produkter eller tjänster. Detta kan öka trafiken till din webbplats och få fler potentiella kunder.
  • Mätbara resultat: Google Ads ger dig möjlighet att se hur din annonsering presterar och att få insikter i hur användare interagerar med dina annonser. Du kan se hur många användare som har klickat på annonsen, hur många som har konverterat och mycket mer. Detta gör det enklare att optimera och förbättra din annonsering.

Vad kostar det att skapa ett Google Ads-konto?

Det kostar ingenting att skapa ett Google Ads-konto, det är helt gratis. Det man betalar för är själva annonseringen, där man sätter en budget. Kostnaden varierar beroende på vilka sökord man väljer, vilken kampanjtyp och vilken bransch du verkar inom.

Så här skapar du ett Google Ads-konto

Att skapa ett Google Ads-konto är en enkel process som tar bara några minuter. Följ dessa steg för att komma igång:

Gå till Google Ads hemsida och klicka på ”Starta nu” knappen.

Google Ads - Starta nu knapp

Ange din e-post och klicka sedan på ”Nästa”. Saknar du ett Gmail-konto? Klicka på ”Skapa konto”, och välj ”För jobbet eller mitt företag”.

Google SERP - Logga in

Ange ditt lösenord och klicka sedan på ”Nästa”.

Logga in - Ange ditt lösenord

Här ska du skriva in ditt företagsnamn och klicka sedan på ”Nästa”.

Ange ditt företagsnamn

Ange din hemsida och klicka sedan på ”Nästa”.

Ange din hemsida

Förhandsgranska hur det kommer att se ut när potentiella kunder landar på din hemsida, efter att ha klickat på din annons. Om det ser bra ut, klicka på knappen ”Nästa” för att gå vidare.

Förhandsvisning hemsida - Skapa AdWords-konto

Klicka på den blå texten längst ner som säger ”Växla till expertläge”.

Växla till expertläge - Google Ads

Klicka på den blå texten i hörnet ”Skapa ett konto utan en kampanj”.

Skapa ett konto utan en kampanj

Granska företagsinformation och se till att dina inställningar är rätt. Slutligen, klicka på ”Skicka” för att slutföra ditt konto.

Bekräfta företagsinformation - Faktureringsland Tidszon Valuta

Grattis! Innan du kan skapa din första kampanj och börja med din Google annonsering är det viktigt att du lägger till en betalningsmetod i ditt konto.

Klar med Google ads-konto

Hur du lägger till en betalningsmetod i Google Ads

Att lägga till en betalningsmetod i Google Ads är en viktig del av processen för att kunna annonsera på Google. Följ dessa steg för att lägga till en betalningsmetod i Google Ads:

  1. Logga in på ditt Google Ads-konto
  2. Klicka på ”Inställningar” under fakturering från dropdown-menyn
  3. Välj den betalningsmetod som du föredrar, till exempel kreditkort eller banköverföring. Följ instruktionerna för att lägga till dina betalningsuppgifter.
  4. När du har lagt till din betalningsmetod, kommer du att se en bekräftelse på skärmen och behöva verifiera med Mobilt BankID.

Du kan lägga till flera betalningsmetoder till ditt konto, men se till att välja den primära betalningsmetoden som du vill använda för att betala för dina annonser. Du kan ändra eller ta bort betalningsmetoder när som helst i inställningarna för betalning.

Behöver du hjälp med att komma igång med annonsering på Google? Vi är en Google Ads-byrå, som är specialiserade på att optimera och hantera annonser på Google.

Relaterade inlägg

Få ett prisförslag

Vi gör en individuell bedömning utifrån dina behov. Fyll i dina uppgifter eller ring 010-4912909 för ett prisförslag.

Call Now Button